Tillbaka till bloggen
Blog

5 saker i ditt hem som du inte får glömma bort under vårstädningen i år.

Det finns bokstavligen hundratals saker som behöver rengöras. Men ärligt talat, hur ofta städar vi VERKLIGEN allt i våra hem? Det finns saker som vi tenderar att försumma när vi städar badrummet eller rengör arbetsytorna - men vi glömmer ofta att de också behöver din uppmärksamhet ibland. För bakterier och bakterier finns verkligen och vi vill hjälpa dig att bekämpa dem.

Här är fem saker som normalt inte finns med på din städlista, men som du borde göra i framtiden:

  1. Kuddar - Många saker (dregel, döda hudpartiklar, hår etc.) fastnar i kudden med tiden. Låter det äckligt? Vi vet! Så du bör fluffa upp den en gång i månaden för att få fyllningen att lossna. Om den är maskintvättbar bör du tvätta den en gång om året.
  2. Ljusknapp - något som vi rör vid varje dag men ofta glömmer att rengöra. Det bästa sättet att rengöra den är att ta en handduk och fukta den lätt med ett rengöringsmedel. Torka sedan av strömbrytaren med den. Se till att du inte använder en genomblöt handduk - det handlar trots allt om elektricitet här!
  3. Socklar - dessa socklar, som utgör övergången från väggen till golvet, samlar upp mer damm än du tror. Även om vi inte tittar på våra golvlister varje dag bör vi ändå rengöra dem. Det finns en enkel lösning: ta en rengöringsduk och torka bort damm och smuts från golvlisternas yta. Den nedre kanten längst ner är redan täckt av vår D-formade Neato ;)
  4. Vattenkokare - När rengjorde du senast din tekokare eller vattenkokare ordentligt? Om du frågar oss kan vi inte ens komma ihåg det. Bättre nu än aldrig, eller hur? Du häller 2 matskedar bakpulver, 2 matskedar citronsaft och lite vatten i din vattenkokare. Låt blandningen koka i 30 minuter och låt den sedan svalna. Glöm inte att skölja noggrant.
  5. Brödrostar - Våra brödrostar ger oss inte bara en krispig skiva av vårt favoritbröd, utan lämnar också smuliga överraskningar - bokstavligen. Det är viktigt att "avrumma" våra brödrostar då och då för att undvika brinnande lukter och till och med bränder. Ta ut smulbrickan, skaka av smulorna och tvätta den försiktigt med tvål och vatten. Låt brickan torka ordentligt innan du sätter tillbaka den i brödrosten.

På tal om smulor. Dessa hamnar ofta också på golvet. Så medan du är upptagen med att äntligen ägna lite mer uppmärksamhet åt de försummade sakerna hemma, kan du låta Neato göra jobbet på golvet. En sak mindre att oroa sig för!

Du kan förresten använda vårt verktyg för robotrekommendationer för att ta reda på vilken Neato som är rätt för dig.

Tillbaka till bloggen