Tillbaka till bloggen
Blog

Tips för vårstädning för husdjursföräldrar

Husdjur är mer än bara lurviga följeslagare som bor hyresfritt i ditt hus, de är som en familj. Det är lätt att älska husdjur, men den ständiga avdunstningen och de allergener, mjäll och annat som de kan ta med sig in från utomhus kan göra det svårt att hålla hemmet rent, för att inte tala om tidskrävande. Eftersom människor prioriterar renlighet i hemmet mer, finns här tips som hjälper till med den dagliga vårstädningen för husdjursföräldrar och deras husdjursbarn.

  1. Tvätta leksaker för husdjur: Din hunds favoritleksaker kan innehålla mycket smuts, mögel och bakterier om du inte har tvättat dem på ett tag. Tvätta leksakerna i varmt vatten och mild tvål med några veckors mellanrum för att se till att ditt husdjur inte utsätts för skadliga bakterier eller sprider dem i huset.
  2. Skölj ur mat- och vattenskålar: Lika viktigt som det är att fylla ditt husdjurs skålar med mat och vatten, lika viktigt är det att skölja ur skålarna. Gör en daglig ansträngning för att rengöra skålarna med varmt vatten och mild tvål, en 1:1-förhållande av utspädd ättika och vatten eller kasta skålarna i diskmaskinen om de är diskmaskinsäkra.
  3. Uppdatera kattlådan: Låt inte lukten av djuravfall överväldiga dina sinnen och ditt hem. Istället för att bara ösa upp kattsand kan du eliminera lukter genom att kasta ut gammal kattsand oftare. Kom ihåg att ge kattlådan och skopan en ordentlig skrubbning också.
  4. Tvätta husdjurens sängar: Eftersom det inte rekommenderas att bada husdjur för ofta blir det lättare för hår, mjäll och bakterier att samlas på deras sängar. Precis som du tvättar dina sängkläder regelbundet, gör det till en vana att också tvätta ditt husdjurs sängkläder regelbundet med ett tvättmedel som är säkert för husdjur och varmt vatten.
  5. Plocka upp det de släpar in: Husdjur som vistas inomhus bär ofta med sig skräp och allergener när de kommer in från utomhusaktiviteter. Kom ihåg att torka av de smutsiga tassarna och hålla golven rena. En robotdammsugare, som den vi tillverkar på Neato, kan hjälpa till att spara tid med schemalagda rengöringsrutiner. Ställ in den och låt den göra jobbet så att du inte behöver fråga dig när du dammsög senast. Vårt kraftfulla dammsugande vakuum suger utan ansträngning upp djurhår, mjäll och smulor av husdjursmat från varje hörn av ditt hem, medan robotens filter fångar upp damm, allergener och partiklar som kan orsaka allergiska reaktioner.

Till fördelarna med att vara husdjursförälder hör att ta hand om dina pälsdjur och det hem ni delar. Med dessa tips kommer du att vidta åtgärder för att ytterligare prioritera din och ditt husdjurs hälsa. Om du vill städa smartare, inte hårdare, kan Neato hjälpa dig!

Tillbaka till bloggen